Ženski učenički dom Dora Pejačević nalazi se blizu centra Zagreba, na lokaciji lako i brzo dostupnoj većini školskih centara i fakulteta u Zagrebu. Dom je vrlo solidno opremljen, kapaciteta 120 mjesta, odnosno 39 trokrevetnih soba s balkonom.
Učenički dom Dora Pejačević,dom učenika,ženski učenički dom,ženski dom,smještaj u domu,smještaj učenika,zenski dom,odgojno-obrazovna ustanova,smještaj učenica,pedagogija,učenice,dom u Zagrebu,učenički dom Zagreb,dom za srednjoškolke,dom za srednju školu,srednja škola,fakultet,boravak u domu,ženske,djevojke,djevojački dom,djevojački školski dom,dom za djevojke,zagrebački učenički dom,domijada,boravak za učenice,smještaj djevojaka,dom u Maksimiru,Zagreb Maksimir,školovanje,dom škola,dom fakultet,učenička skrb,prijave za dom,predbilježbe za učenički dom,dom Kennedyjev trg,Dora Pejačević dom,sobe za učenice,sobe učenici,učeničke sobe,upisi u dom,odgajatelji,odgoj učenica,predavači,liječnici,odgajanje učenica,samoodgajanje,pedagoški uvjeti,radna kultura
U domu radi medicinska sestra koja se svakodnevno brine o zdrastvenom prosvjećivanju i odgoju učenica uz povremeno angažiranje stručnih suradnika i u suradnji sa školskom liječnicom. Medicinska sestra vodi brigu o zdravoj prehrani učenica kao i o njihovom zdravlju općenito.
Radni dan u domu traje 24 sata i u skladu s tim je organiziran rad u domu kroz slijedeće programe: Program odgoja i obrazovanja u 6 odg. skupina realizira se kroz mentorski rad, izborni program i posebni program. Mogućnosti izražavanja pružaju se učenicima kroz rad sportskih, kulturnih i drugih grupa, kao: rukomet, stolni tenis, plivanje, aerobik, video grupu, odlascima u kazalište i posudbom knjiga u domskoj knjižnici. Organiziraju se izleti izvan Zagreba, sudjelije se na Domijadi, gradskoj i državnoj, na likovnoj koloniji u Bedekovčini, zabave uz prigodne proslave i programe za Božić, Valentinovo, maškare i ostalo prema iskazanom interesu učenica. Program ostvaruju i dva suradnika u radu noću i jedna medicinska sestra.
Program prehrane- kuhinja- 5 djelatnika: Glavna kuharica, dvije kuharice, dvije pomoćne kuharice, ekonom. Program smještaja: Na tri kata je 39 soba. Sve su trokrevetne. U Domu rade 24 zaposlenika, od kojih su 7 odgajatelji. Odgajateljsko vijeće čine slijedeći djelatnici: Ravnatelj, pedagog, šest odgajatelja, dva suradnika u odgojnom radu i medicinska sestra.
Učenicki dom "Dora Pejacević" je odgojno-obrazovna ustanova od posebnog društvenog interesa. Namijenjen je ucenicama koje se školuju izvan mjesta stalnog boravka. Dom je namijenjen učenicama srednje škole; u izuzetnim slučajevima studenticama; ponekad i polaznicama raznih seminara, tečajeva i ekskurzija. Učenicama (štićenicama) Doma pružaju se usluge smještaja, osiguranja optimalnih uvjeta za učenje, kreativno korištenje slobodnog vremena; stvaraju se uvjeti za njihov odgoj i obrazovanje. Nastoji se da Učenicki dom kvalitativno dopunjuje porodični i školski odgoj, a značajan je kao faktor socijalizacije.
Organizacijom odgojno-obrazovnom djelatnošću i angažmanom svih sudionika (ravnatelja, odgajatelja, stručnog suradnika, zdravstvenog djelatnika, tehničkog osoblja, vanjskih suradnika-razni predavači, liječnici, D.Z. Hirčeva itd.) Dom je djelovao kao važan faktor odgajanja, samoodgajanja i preodgajanja svojih štićenica, te je potpuno realizirao zadatke i aktivnosti. Osiguravši optimalne životne, radne, društvene i pedagoške uvjete za stjecanje općeg i stručnog obrazovanja učenica radilo se, obavljanjem svakodnevnih individualnih i zajedničkih zadataka, na razvijanju opće životne i radne kulture.
Na planu interakcije učenica sa sredinom radilo se na adaptacionom programu, upućivalo ih se na prihvaćanje raznih vještina, znanja, stavova, vrednota, te ostalih iskustava potrebnih za djelovanje u sredini u kojoj žive. Često smo pokušavali utjecati na psihičke procese koji održavaju odnos učenica prema pojavama što ih okružuju, te prema vlastitim doživljajima, kao i zadovoljenje primarnih i sekundarnih potreba.
Učenički dom Dora Pejačević, Zagreb


EKO novosti

 

Novosti Eko-škole 2005. - 2008.

Aktivnosti Eko-škole u 2012. godini:

povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
       

Bučijada 2012

Podizanje zelene zastave

Projektni eko dan 2

Svečanost proglašenja
Najljepšeg školskog vrta

povećanje
povećanje
Čišćenje lišća
povećanje
povećanje
Bućijada 2011.
povećanje
povećanje
povećanje
Eko dan
povećanje

Uručivanje diplome za eko dom

povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
Bućijada 2010.
povećanje
povećanje
 
povećanje
     
povećanje
 
povećanje
Bućijada 2009.
povećanje

                                       Bućijada 2008.

povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
 
povećanje
povećanje
Ocjena stanja okoliša
(stanje iz 2008. godine)

U tri godine
(2005. - 2008.)
od obične livade, do uzornog
školskog vrta!
povećanje
 
PROJEKTNI DAN

1. Uređenje prostora oko doma

povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
 

2. Eko radionice

povećanje
povećanje

Prof. Kožar je vodila likovnu radionicu "Zrno po zrno sličica", prof. Žaja radionicu o zdravoj prehrani "Jedem, dakle mršavim", prof. Jović kreativnu radionicu "Eko poruke za eko dan", prof. Bračun radionicu "Ja i ekološko ponašanje", prof. Harapin Gajić edukativnu radionicu "Vode", dok je prof. Jurčević-Hartney s učenicama napravila analizu vode iz vodovoda i iz našeg jezerca u vrtu.

 
3. Eko kviz
U okviru 3. projektnog dana prof. Jurčević-Hartney
je s učenicama održala i eko kviz...
povećanje
 
povećanje
povećanje
Svečanost podizanja zelene zastave
30.05.2008.

 

Sve fotografije možete povećati!

povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
povećanje
 
Novosti Eko-škole 2005. - 2008.

Sve slike možete povećati!

 
 
 
   Učenički dom Dora Pejačević © sva prava pridržana
vrh stranice
designed by
webmaster
 
44